perjantai 17. elokuuta 2012

Pieneläimet - Käärmeitä ja liskoja

Meillä on alkanut koulussa nyt pieneläimet! Eilen kävimme pääosin koiraa, mutta samalla myös muita eläimiä. Opiskelimme koiran kasvatusta ja koulutusta.

TÄRKEÄÄ koulutus ja kasvatus ovat eriasioita. Kasvatus tapahtuu vuoden ikään asti ja siihen kuuluu kaikki perus taidot kuten hihnassa kävely ja lisäksi peruskäskyt istu, maahan, tänne, paikka. Koulutus taas on siitä eteenpäin tapahtuvaa ja "eristyisiä" taitoja opeteltavaa.
Tänään tapasimme heti aamulla pieneläintilassa ja aloitimme hoitamalla normaalit työt siellä(ruokinta, siivous ym.)

Meitä oli 14, joten ei kaikille ollut kunnolla hommaa. Minä pääsin ihanaan(huomaa pieni sarkasmi) hommaan erottelemaan eläviä jauhomatoja kuolleista ja ne olivat vielä sellaisen hienon hiekan seassa. (Matoja oli sitten PALJON enemmän kuin kuvassa!)

Jauhomadot tuntivat ällöiltä, koska ne kiemurtelivat ja tarrautuivat sormiin, mutta tällä alalla ei hommia aina voi valita ja hengissä tästäkin selvittiin :DD

Sitten pääsimme päivän opetus aiheeseen eli liskoihin ja käärmeisiin. 


Saimme pidellä tietysti käärmeitä kädessä ja kaikkien tarvi käsitellä niitä. Jotkut pelkäävät käärmeitä ja  joistain ne ovat ällöjä, mutta minusta ne ovat kauniita ja aika mukavia :,D
Käärmeen hankinta kuume alkaa iskeä XD
(Kuva on kesältä. Nykyään ne syötetään paljon isommilla...)
Eli käärmeet ruokitaan hiirilla/hiiren poikasilla(kutsutaan nimellä pinkki). Ruokinta tapahtuu pinseteillä ja hiiret ovat olleet pakastimessa ja ne sulatetaan haaleassa vedessä. 
Meillä koulullahan hiiret kasvatetaan itse ruokahiiriksi. Kyllä se joskus varsinkin alkuun tuntui hieman kamalalta, mutta kyllä siihen alkaa tottua.




Anteeksi videon laadusta ja muutenkin heiluvasta kuvasta ja muuta(kuvaaminen ei oo mun parhaita puolia...)
Jaksaisin katsoo noiden luikertelua koko päivän! Hankin vielä joskus käärmeitä... Se on varma asia =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti