tiistai 22. tammikuuta 2013

Maatalousyrittäminen

Ennen joulua meillä oli 4ov maatalousyrittämistä, joka oli toinen puolikas yrityskurssista, joka oli ensimmäisenä vuonna. Täällä siitä enenmmän. Tänä aikana opin paljon maatalous yrityksen paperitöistä, perustamisesta ja tukien hakemisesta.

Perustimme leikki maatilat ryhmissä, joiden avulla teimme erilaisia tehtäviä. Meidän maatilamme oli nimeltään Hönttämäen tila ja meillä oli lampaita 200. Laskimme paljonko peltoa tilamme tarvii, että sitä on terpeeksi vuohille. suunnitelimme mm. tukihakemukset ja riskianalyysin tämä tilan pohjalta.
Alla kaksi kuvaa paikasta, jossa tilamme leikisti sijaitsi. Kuvat ovat goole mapsista, jolla etsimme sopivaa paikkaa tilallemme. Halusimme tilan sijaitsevan Oulussa, koska siellä olevalla tukialueella saimme parempia tukia.




Meillä kävi myös vierailevia luennoitsijoita kolme/neljä kertaa. Ensimmäisellä kerralla nauvomassa tukihakemuksen tekemisessä ja toisella kerralla kertomassa harmaastataloudesta. Varsinkin harmaantalouden luennosta oppi paljon yleishyödyllistä tietoa. Ei kannata tehdä pimeästi töitä, koska aina tulee hankaluuksia.

Kolmas ja neljäs kerta oli työterveydestä ja -turvallisuudesta. Kumpanakin kertana oli sama ihminen ja opimme paljon mm. terveyspalveluista sekä työntekijän että työnantajan näkökulmasta. Teimme myös erilaisia jumppaliikkeitä ja opiskelimme vaaratilanteista. Näistä kohdista kysyttiin myös näytössä ja ne olivat jääneet hyvin mieleen :)

Lopuksi oli vaikea näyttö, joka oli kaksi osainen. Ensimmäinen osa tehtiin kotona koneella ja vaikka sai käyttää nettiä apuna tiedon etsimiseen oli hankaluuksia. Toinen näyttö tehtiin koulussa koneella ja se ei ollut ihan niin vaikea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti